20 Haziran 2014 Cuma

Kıymalı Muska Böreği







Bahra'mın ilk doğumgününde de yaptığım kolay ve lezzetli bir tarif
Malzemeler
•    3 adet yufka
•    250 gr kıyma
•    1 adet soğan
•    Maydanoz
•    Tuz, Karabiber, Kırmızı biber
•    1 kase sıvıyağ
•    1 yumurta sarısı

       çörek otu
Yapılışı
1.    Yemeklik olarak doğramış olduğunuz kuru soğanları 1 yemek kaşığı yağ ile pembeleşinceye kadar kızartın.
2.    Kıymayı da ilave ederek kavurmaya devam edin ve baharatlarını ekleyin.
3.    Kıyma kavrulunca maydanozu ilave ederek ocağı kapatın.
4.    Bir yufkayı 8 adet eşit genişlikte uzun şeritler halinde kesin.
5.    Şeritleri bir fırça yardımı ile iyice yağlayın.
6.    Şeritlerin uç kısmına bir kaşık kıymalı  harç koyup en alttan başlayarak bir sağa bir sola olmak üzere üçgen şeklinde katlayın.
7.    Ucuna yağ sürün ve yağlanmış tepsiye dizin.
8.    Tüm yufkalar bitinceye kadar bu işlemi yapın ve üzerine  yumurta sarısı sürün çörek otu serpin
9.    Önceden 180 °C ye ayarladığınız fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...