MALZEMELER:
1 yumurta
250 gr tereyağı yada margarin oda ısısında yumuşamış
3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
1 su bardağı mısır nişastası
3 yemek kaşığı süt
1,5 su bardağı pudra şeke
1 pkt kabartma tozu
1 su bardağı rondodan geçmiş fındık
yarım limon kabuğu rendesi
Üzeri için iri dövülmüş yada ezilmiş fındık
1 yumurta akı
YAPILIŞI:
Un hariç tüm malzemeleri karıştırma kabına alın ve karıştırın.
Unu kaşıkla ekleyin ve ele yapışmayan bir hamur elde edince un eklemeyi kesin.iyice yoğurun
Hamuru 15 dk üzerini örterek dinlendirin.
Yumurta akını çatalla iyice çırpın.
Hamurdan küçük parçalar kopartarak yuvarlayın .
Kurabiyeleri önce yumurta akına sonra dövülmüş yada isteğe bağlı iri parcalanmış fındığa batırın.
Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
Önceden ısıttığınız 170 dereceli fırında üzerlerini kızartmadan pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder