21 Haziran 2014 Cumartesi

Patlıcan Oturtma

Malzemeler: ( 2 kişilik)
1 büyük bostan patlıcan
200 gr kıyma
1 küçük soğan
2 domates
Tuz 
Karabiber
Sıvıyağ
Kaynar su
1 biber

Yapılışı:
Patlıcanın kabukları soyulup para şeklinde dilimlenip tuzlu suda 15 dk bekletilir. 
Bu arada soğan yemeklik doğranır tavada sıvıyağ ile sotelenir.
Sotelenen soğanların üzerine kıyma eklenip kavrulur.
Kıyma kavrulduktan sonra domatesler küp küp doğranıp ilave edilir. 
Tuz ve karabiber eklenir. domateslerin suyunu çekmesi beklenir. Ocak kapatılır.
Suda bekleyen patlıcanların suyu süzülüp, kurulanır.
tavaya 1 parmak sıvıyağ koyulup iyice kızması beklenir ve patlıcanlar kızartılır.
Kızaran patlıcanların fazla yağı kağıt havlu ile alınır ve ısıta dayanıklı bir tepsiye yan yana sıralanır
Patlıcanların üzerine kıymalı harç paylaştırılır. 
En üste biber koyulur.
Kaynar su patlıcanların hizasına gelecek şekilde kıyısından ilave edilir. 180 derece fırında 10 dakika son dokunuş yapılır :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...