23 Haziran 2014 Pazartesi

Renk Şöleni İrmik Tatlısı

malzemeler:
2 su bardağı irmik
3 su bardağı süt
2 tatlı kaşığı kakao
2 su bardağı toz şeker
2 paket vanilin
1 kutu istenilen renk jöle
500 ml kaynar su
hindistan cevizi
2 yemek kaşığı tereyağı

yapılışı:
önce renkli jöleyi hazırlıyoruz ( ben yarım paket iki farklı renk kullandım) kullanacağınız cam kaseleri suyla ıslatın 
500 ml suyu kaynatın toz jöleyi derin bir kaba boşaltın ve üzerine kaynar suyu dökün hızla karıştırın hepsi çözününce kaselerin dibine paylaştırın soğumaya bırakın. 
üzeri için iki renk ayrı ayrı irmik tatlısı hazırlayacağız. tencereye 1.5 bardak süt 1 bardak irmik ve 1 bardak toz lekeri dökün karıştırarak orta ateşte pişirin sütü daha az koyarsanız çok koyu olur hem düzgün dökemessiniz hem de ters çevirdiğinizde kaseden çıkmaz. koyulaşınca ocaktan alın 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 paket vanilin ekleyin tekrar karıştırıp donan jölelerin üzerine ekleyin ( kaselerde kakaolu irmiği koymak için yer bırakın)
buda soğurken aynı tarifle sadece extra kakao ekleyerek diğer irmik tatlısını hazırlayın ve en üstlere dökün 
1 gece dolapta soğutun isterseniz üzerine hindistan cevizi ekerek servis edin isterseniz ters çevirerek çıkarıp..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...