27 Ağustos 2014 Çarşamba

Humus

Malzemeler

500 g nohut(Haşlanmış,kabukları alınmış hali ile,yaklaşık 2-3 su bardağı)
1,5 çay bardağı ılık su

humus için 

1 çay bardağı ılık su
1/2 çay bardağı tahin
1 çay kaşığı kimyon
4 çorba kaşığı limon suyu
3-4 diş sarımsak(ezilmiş)
Tuz

Süslemek için:

Kimyon
Kırmızı pul biber
Kırmızı toz biber
Hazırlanışı

- Nohutlarınızı bir gece önceden ıslatın, düdüklü tencereye alın,bir taşım kaynatın,çıkan köpüklü suyu dökün,tekrar sıcak su ekleyip düdüklü tencerenizde tam pişirin(hafif çatlasın ve kabukları kolay çıkabilecek hal alsın)(Yaklaşık 15-20 dk)
- Nohutların kabuklarını temizleyin,ölçüdeki nohutu elde edin..Kabuksuz nohutları,1,5 çay bardağı su ile orta derinlikte bir tencereye alın,tekrar ocağa koyun,tahta kaşıkla ezerek suyunu hafifçe çektirin.Ilınmış nohutunuzu el püre yapıcınızdan geçirerek pürüzsüz hal almasını sağlayın. Nohutunuz katı bir hal alacak.(bu aşamada derin dondurucuda saklayabilirsiz)

- 2.kez kısık ateşe aldığınız nohutunuza 1 çay bardağı ılık su ekleyin yumuşatın,sürekli karıştırarak açılmasını sağlayın.(1 dk).Ateşten aldığınız sıcak nohutunuza tahin ,limonsuyu,ezilmiş sarımsak tuz ve kimyonu ekleyin.Çok iyi karıştırın.

- Servis tabağınıza aldığınız ve yaydığınız humusunuzu baharatlar ile süsleyin.Üzerine incecik zeytinyağı gezdirin.Ilık servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...