16 Haziran 2014 Pazartesi

Lohusa Şerbeti / Kaynar



 kendi lohusa şerbeti tarifimdir o kadar lezzetliydi ki günde 3-4 bardak içerdim süt üretimini de ciddi oranda arttırıyor

Malzemeler:

Yarım kilo lohusa şekeri (kızamık şekeri)
5 su bardağı toz şeker
20su bardağı su
2 adet çubuk tarçın
7-8 adet kuru karanfil
3 adet zencefil
havlıcan
zerdeçal
yenibahar
kakule
üzeri için antep fıstığı içi veya çekilmiş fındık


yapılışı:
derin bir tencereye su şeker kızamık şekeri konarak orta ateşte pişirilir kaynamaya başlanınca temiz bir tülbente veya gazlı beze sarılan baharatlar içine atılır 10 dk daha kaynatılır. ılık veya soğuk üzeri süslenerek ikram edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...