16 Haziran 2014 Pazartesi
Portakal Kabuğu Reçeli
malzemeler :
10 adet portakal kabuğu
1 kg şeker
1 adet limon
karanfil
kürdan
yapılışı:
kalın kabuklu portakalın kabukları iki parmak enliğinde çıkarılır. Kabuğun dış tırtıllı kısmı gayet hafif ince bıçakla ya da rende ile alınır. Kabuğu yuvarlanıp fotodaki gibi kürdanla sabitlenir
Soğuduktan sonra bir gece suda bırakılır. Ertesi günü tekrar on beş dakika kadar kaynatılır, süzülür ve gene bir gece suda bırakılır. Böylece pişinceye ve acılığı gidinceye kadar devam edilir. daha sonra şekerle şerbethazırlanır koyulaşınca kabuklar içine atılır. kıvama gelince limon sıkın2 dk sonra ocaktan alın ılıyınca kürdanları çıkarıp kavanozlara dolduralım
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder