16 Haziran 2014 Pazartesi

Portakal Kabuğu Reçeli




malzemeler :
10 adet portakal kabuğu
1 kg şeker
1 adet limon
karanfil
kürdan

yapılışı:
kalın kabuklu portakalın kabukları iki parmak enliğinde çıkarılır. Kabuğun dış tırtıllı kısmı gayet hafif ince bıçakla ya da rende ile alınır. Kabuğu yuvarlanıp fotodaki gibi kürdanla sabitlenir
 Soğuduktan sonra bir gece suda bırakılır. Ertesi günü tekrar on beş dakika kadar kaynatılır, süzülür ve gene bir gece suda bırakılır. Böylece pişinceye ve acılığı gidinceye kadar devam edilir. daha sonra şekerle şerbethazırlanır koyulaşınca kabuklar içine atılır. kıvama gelince limon sıkın2 dk sonra ocaktan alın ılıyınca kürdanları çıkarıp kavanozlara dolduralım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...