16 Haziran 2014 Pazartesi

Kelebek Pasta



Bahramın 4. ay pastası o zamanlar şeker hamuru ile çok içli dışlı olmadığım için süslemesini bu şekilde tercih ettim

pandispanya tarifi:
 5 yumurta 
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı sıvı yağ

ara kreması :
2 çay bardağı toz şeker 
2 su bardağı süt 
3 yemek kaşığı un 
1 yemek kaşığı tereyağ / margarin
2 yumurta sarısı

süslemesi :
 1 paket krem şanti 
bonibon
500 ml süt
yapılışı :
 önce ara kemasını hazırlıyoruz tüm malzemeyi sos tenceresine koyun margarin hariç.
orta ateşte kıvamlanana kadar çırpıma teliyle sürekli karıştırarak pişirin kıvamlanınca margarini
atın göbek atınca ocaktan alın soğuyunca buzdolabına kaldırın

pandispanya yapılışı :
şeker ve yumurta yı köprüne kadar çırpın daha sonra un hariç diğer malzemeleri koyun tekrar mikserle 
çırpın azar azar unu ekleyin kıvamlanan pandispanya hamurunu kelepçe kalıbınıza dökün ve ısıtılmış 
180* fırında 45 dk pişirin
kek en az iki saat soğuyunca fotoğraftaki gibi kesicez kanatlarını ters çevirdiğinizde tam bir daire olduğuna dikkat edin yani hiç kek parçası artmayacak. ben kağıda kelepçe kalıbımı koyup önce yuvarlak kestim daha sonra kanatları kestim ve ortadaki gövde kaldı kağıt kalıplarımı da kekin üzerine koyarak kestim. kelebek şeklini verdikten sonra kek parçalarını arasına kremi sürmek için enine kesin kremayı sürün isterseniz muz dilimleri dizin . üzerini ayrıca hazırladığınız krem şantiyle varsa pasta spatulasıyla pastanızı sıvayın. bonibonla süsleyin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...