15 Haziran 2014 Pazar

Süt Dilimi


Malzemeler:

Kek için;

2 yumurta
1,5 Türk kahvesi fincanı şeker
1,5 Türk kahvesi fincanı süt
1 Türk kahvesi fincanı sıvıyağ
1,5 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı un
Yarım paket kabartma tozu

Kreması için;

200gr Krema
1 paket kremşanti
1 damla limon suyu
1-2 kaşık süt

Yapılışı:

Krema malzemeleri mikserle hafif sertleşene kadar çırpılır
Buzdolabına kaldırılır

Yumurta ve şeker iyice çırpılır diğer malzemeler ilave edilir
180 derece fırında 15 dk pişirilir
Kekin kabarmaması için 7. dakikada fırının kapağı açılıp kapatılır
Eger kek dengesiz kabarmışsa fırından çıktıktan sonra el ile düzleştirilir
Kek dikdörtgen kesilir arasına bolca Krema sürülür
Bızdolabında 3 saat bekletildikten sonra üzerine çilek, kivi veya başka bir meyve ile servis edilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...