19 Haziran 2014 Perşembe

Pratik Kıymalı Makarna Mantısı

Malzemeler:

Yarım paket salyangoz makarna (ben Ankara kullanıyorum)
250 gr kıyma
1 orta boy soğan
Tuz
Karabiber
Pulbiber

Üzeri için: 
Yoğurt
Tereyağ
Toz kırmızı biber

Yapılışı:
Soğan minicik doğranır ya da rendelenir ( ben tupper mini şef kullanıyorum)
Kıymanın içine soğan, tuz, karabiber ve arzuya göre pul biber eklenir be karıştırılır
Kıymalı harç makarnaların içine teker teker bitene kadar doldurulur.
Hazırlanan makarnaların üzerini 4 parmak geçecek kadar kaynar su ilave edilir. 
Suya biraz sıvıyağ ve tuz ilave edilir. orta ateşte makarnalar şişene kadar pişirilir. 
üzeri için yogurt biraz sulamdırılıp akışkan hale getirilir . tabağınıza aldığınız makarnaların üzerine dökülür
Tereyağ eritilip toz kırmızı biber eklenir ve yoğurtlu makarnanın üzerine dökülür. 
servis edilirken istenirse nane serpilip afiyetle yenir.

not: dikerseniz makarnaları hazırlayıp buzlukta muhafaza edebilirsiniz. lezzetinden birşey kaybetmiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...