Malzemeler:
Yarım paket salyangoz makarna (ben Ankara kullanıyorum)
250 gr kıyma
1 orta boy soğan
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Üzeri için:
Yoğurt
Tereyağ
Toz kırmızı biber
Yapılışı:
Soğan minicik doğranır ya da rendelenir ( ben tupper mini şef kullanıyorum)
Kıymanın içine soğan, tuz, karabiber ve arzuya göre pul biber eklenir be karıştırılır
Kıymalı harç makarnaların içine teker teker bitene kadar doldurulur.
Hazırlanan makarnaların üzerini 4 parmak geçecek kadar kaynar su ilave edilir.
Suya biraz sıvıyağ ve tuz ilave edilir. orta ateşte makarnalar şişene kadar pişirilir.
üzeri için yogurt biraz sulamdırılıp akışkan hale getirilir . tabağınıza aldığınız makarnaların üzerine dökülür
Tereyağ eritilip toz kırmızı biber eklenir ve yoğurtlu makarnanın üzerine dökülür.
servis edilirken istenirse nane serpilip afiyetle yenir.
not: dikerseniz makarnaları hazırlayıp buzlukta muhafaza edebilirsiniz. lezzetinden birşey kaybetmiyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder