19 Haziran 2014 Perşembe

Kıymalı Sandal Böreği

Malzemeler:
100 gr eritilmiş tereyağı
1 yumurta sarısı

İç harcı için
350 gr kıyma
1 soğan
250 gr rendelenmiş kaşar peyniri
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, pul biber

Üzerine
3 domates
7-8 yeşil biber
1 yumurta sarısı
susam
çörekotu

Yapılışı:
Soğanı kavurun. Üzerine kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Tuzu ve baharatları ekleyip 2-3 dk daha kavurun ve ocaktan alıp soğumaya bırakın. 2 yufkanın arasına tereyağı sürüp üst üste koyun ve 8 eşit parçaya ayırın. Yufkaları 8 eşit parçaya bölün. Üzerine tereyağı sürün. Sigara böreği şeklinde ucu sarılmadan kalacak şekilde sarın. Uç kısmına yumurta sarısı sürün. Rulo olarak kıvırıp ortası boş kalan bir daire şekli elde edin. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye alın. Ortasına harcı koyun. Peyniri serpin. Dilimlenmiş domates ve biber koyun. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...