19 Haziran 2014 Perşembe

Terbiyeli Milas Köfte




Malzemeler
1/2 kg kıyma
1 büyük kuru soğan
1,5 su bardağı un
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
8 diş sarmısak
1 su bardağı haşlanmış nohut
3 çorba kaşığı salça
2 adet limon suyu
25 gr margarin
kızartma için sıvı yap
bir miktar su

Terbiyesi İçin:
bir yumurta sarısı
1 çorba kaşığı silme un
(isteğe bağlı terbiye edilmeyebilir)

Yapılışı:
Kıyma rendelenmiş soğan, karabiber, tuz ve un iyice yoğrulur
Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılarak, unlanmış zemin üzerinde ince uzun silindir şekli verilir
Hazırlanan bu şeritlerden ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlatılır
Başka unlu bir tepsiye konarak köftelerin birbirlerine yapışmaması sağlanır
Tavaya konan sıvıyağ kızdırılıp köfteler içine atılır ve pişirilir
Pişen köfteler yağdan çıkarılıp bir kenarda bekletilirken, derinbir tencere ocağa konur,içine margarin,salça eklenip biraz kavrulduktan sonra önceden haşlanmış 1 bardak nohut eklenir, birkaç çevirdikten sonra köfteler eklenir
Ardından malzemenin üzerine çıkacak kadar sıcak sukonup,ağır ateşte köfteler yumuşayıncaya dek pişirilir
Ayrı bir yerde limon suyu ve dövülmüş sarmısaklar karıştırılıp, yemek pişmek üzere iken eklenir en son yemeğin suyundan bir kaseye alınır yumurta sarısı ve 1 çorba kaşığı un iyice karıştırılıp tekrar tencereye dökülür hızla karıştırılır
5 dakika daha kaynatılır
Servis yaparken üzerine doğranmış maydanoz konabilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...