10 Mart 2015 Salı

Kremalı Ispanaklı Tavuk Sarma




malzemeler (2 kişilk):
2 adet kemiksiz tavuk gösü ( fleto olarak bulursanız ne ala )
yarım paket krema
4 tatlı kaşığı labne
bi kac dal ıspanak
1 küçük soğan 
kaşar peyniri 
4 dilim salam
susam 
tuz karabiber


yapılışı:
ıspanak yaptakları ayıklanıp yıkanır ince ince doğranır soğan yemeklik doğranır az yağda sotelenir ıspanaklar eklenip kavrulur tuz karabiber isterseniz pul biber ekleyip hafif öldürülür .
tavuk göğüs eti hazır dövülmüş fleto şeklinde alınmadıysa şişkin tarafından dikkatlice keskin bir bıçakla ikiye bölünür fakat son kısmı kesilerek ayrılmaz kitap gibi açılır et döveceği ile yoksa kalın dibli bir bardakla döverek inceltir bu aşamada delik ve yırtıklar olmamasına dikkat edin. 
fleto haline gelen tavuklara tuz karabiber ekilir üzerlerini kaplıcak şekilde labne sürülür ( burası sardığımızda iç kısmı olacak) üzerine ıspanak yayılır 2 şer adet jambon dizilir ince dilim kaşar serilir malzemeleri çok doldurursanız sararken fışkırma olur.
daha sonra bir uçtan başlayarak kenarları içine itilerek sarılır kürdanlarla açılmaması için sıkıca tutturulur kaç adet kürdan kullandığınızı sayın pişince sunumdan önce bunları çıkarın içeride kürdan kalmasın.
sıvı yağ sürülmüş borcama sarmalar konur. krema bir kaseye dökülür ve fırcayla sarmaların görünen her yerine bolca sürülür . ilk püf noktası budur krema sürmeden pişirirseniz göğüs eti yağsız olduğu için kurur ve sertleşir ikinci püf noktası orta ısıda uzun sürede pişirmektir yine dışı kurumasın içi de pişain diye . 150 * ısıtılmış fırına verilir sık sık kontrol edilir üzerindeki kremayı çekince tekrar cıkarıp kalan krema sürülür susamlar ekilir ve fırına verilir bıcak batırarak piştiğini kontrol edin son on dk susamların iyice kızarması için dereceyi artırıp üst rafa alın ortalama 50-60 dk da pişiyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...