3 Temmuz 2014 Perşembe

Cacık

Malzemeler: 4 kişilik
2 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı soğuk su ( kıvamı isteğe bağlı değişebilir)
2 salatalık
2 diş sarımsak
Bir tutam dere otu
1 tatlı kaşığı tuz
Zeytinyağı

Yapılışı:
Salatalıkları alacalı soyup rendeleyin
Sarımsakları ezin ya da rendeleyin
Dereotunu incecik kıyın
Yoğurdun üzerine soğuk suyu azar azar işleve ederek pürüzsüz hale getirin( kıvamı isteğinize göre kotu ya da sulu yapabilirsiniz)
Sulandırdığınız yoğurda salatalık, sarımsak, dereotunu ve tuzu ekleyip karıştırın
Cacığı servis kâsesine alıp üzerine zeytinyağı gezdirin
Dilerseniz içine buz atarak servis edebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...