1 Temmuz 2014 Salı

Balık Pasta



Bahramın 6. ay pastası o zamanlar şeker hamuru ile çok içli dışlı olmadığım için süslemesini bu şekilde tercih ettim
 
pandispanya tarifi:
 5 yumurta 
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı sıvı yağ

ara kreması :
2 çay bardağı toz şeker 
2 su bardağı süt 
3 yemek kaşığı un 
1 yemek kaşığı tereyağ / margarin
2 yumurta sarısı

süslemesi :
 Yeşil,pembe, yarımşar paket krem şanti (renki bulamazsanız 1 paket kremşantiyi bölerek ayrı ayrı gıda boyasıyla renklendirin)
Çikolata sosu
500 ml süt

yapılışı :
 önce ara kemasını hazırlıyoruz tüm malzemeyi sos tenceresine koyun margarin hariç.
orta ateşte kıvamlanana kadar çırpıma teliyle sürekli karıştırarak pişirin kıvamlanınca margarini
atın göbek atınca ocaktan alın soğuyunca buzdolabına kaldırın

pandispanya yapılışı :
şeker ve yumurta yı köprüne kadar çırpın daha sonra un hariç diğer malzemeleri koyun tekrar mikserle 
çırpın azar azar unu ekleyin kıvamlanan pandispanya hamurunu kelepçe kalıbınıza dökün ve ısıtılmış 
180* fırında 45 dk pişirin
kek en az iki saat soğuyunca fotoğraftaki gibi kesicez  ben bu balık şeklini el yordamıyla kağıda çizdim ve keserek kalıp çıkarttım bu kalıbı da pandispanya kanatlarımın üzerine koyarak rulo kesiciyle şekillendirdim.balık
şeklini vermeden önce kekinizi kek testeresi yada uzun kesici tırtıksız bit bıçakla enine ikiye bölerek kat verin.arasına kremayı sürün isterseniz muz dilimleri dizin . üzerini fotoğraftaki gibi renkli hazırladığınız krem şantiyle varsa pasta spatulasıyla pastanızı sıvayın. Kenarlarınına çikolata sosuyla kontür yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...