pilavı için
3 yemek kaşığı tel şehriye
1 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı sıcak et suyu ( yoksa et bulyon)
tuz ( buluon kullanacaksanız tuz atmayın)
eti için
300 gr kuzu yada dana kuşbaşı
1 orta boy soğan
tuz karabiber kekik
yapılışı:
etli pilavı iki şekilde yapabilirsiniz
1-ayrı ayrı pişirip sunum anında birleştirmek
önce kızgın teflon tavaya yağ koymadan kuşbaşı etleri atın tahta kaşıkla karıştırın bütün yüzleri renk değiştirene kadar bu olayın adı eti mühürleme bu şekilde et , su tuz yağ değmeden ısı görürse mühürlenir ve içindeki suyu salmaz yumuşak olur. etler renk değiştirince sıvı yağ koyun kızınca doğranmış soğanı da ekleyin soğan pembeleşince 1 bardak su tuz karabiber kekik ekleyin suyunu çekene kadar pişirin
daha sonra pilav ı ölçüye göre pişirin ve eti soğuduysa hafif ısıtıp üzerinde servis edin
2-karışık etli pilav
bu şekilde yapmak istiyorsanız eti yine aynı yöntemle pişirin soğan kavrulunca baharatları ekleyin su eklemeden altını kapatın
pilava başlayın tereyağında şehriye ler kavrulunca pirinci atıp bi çevirin sonra soğanlı kavrulmuş eti atın et suyunu dökün bir kes karıştırın normal pilav gibi pişirin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder