malzemeler:
1 orta boy soğan
1 çay bardağı tel yada yarım çay bardağı arpa şehriye
1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
1 yemek kaşığı silme tatlı biber salçası
1 yemek kaşığı un
1 orta boy domates
1 çorba kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
ben mantıdan kalan ufak hamur parçalarını dondurucuya atmış onları da kullandım
yapılışı:
tereyağ ve sıvı yağı tencereye koyun kızınca soğanları pembeleşince unu ardından salçalarekleyip kavurun sonra şehriyeyi dökün 30 sn kavurun doğradığınız domatesleri ekleyin 1 dk sonra 4 subardağı su ekleyin tuzu karabiberi ve hamurları atıp pişirin kaynadıktan 10 dk sonra ocağı kapatın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder