16 Haziran 2014 Pazartesi
Fırında Kaşarlı Mantar
Malzemeler:
10 adet iri mantar
iç malzemesi tuzlu peynir (isteğe bağlı garnitür domates vs)
üzeri için kaşar peyniri
tereyağ
tuz
karabiber
toz kırmızı biber
yumurta sarısı
yapılışı:
mantarların saplarını özenle çıkarın yuvarlak kısımlarını suyun altında avuç içlerimizle ovarak ( kirli kısımları ayıklamak için) yıkayın isterseniz daha temiz bir görüntü için 20 dk sirke limonda bekletin
yağladığımız tepsiye mantarları dizin
oyuk kısımlarına birer parca tereyağı koyun üzerine ben tuzlu eriyen bir peynir tercih ettim iç malzemeyi koyun tuz karabiber toz kırmızı biber ekin parmağınızla nazikçe iç malzemeyi boşluklara yerleştirip sıkıştırın mantarların etrafına daha iyi kızarması için yumurta sarısı sürün ısıttığınız 180* fırında pişirmeye başlayın 20 dk sonra çıkarın mantarların saldığı suyu dökün kaşar peyniri koyun ben dereotu ile süsledim 10 dk daha pişirin
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder