16 Haziran 2014 Pazartesi

Tahinli Kurabiye



1 su bardağı şeker
1 su bardağı tahin
200 g oda sıcaklığında margarin
1 yumurta sarısı(akını üzeri için ayırın)
1 paket vanilya
yeterince un


yapılışı:

Malzemeleri hamur yoğurma kabına alın ve azar azar un ekleyerek hamuru hazırlayın. Un miktarını elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar ekleyerek ayarlayabilirsiniz. Yaklaşık 3,5-4 su bardağı kadar un alıyor. Bu kurabiyenin hamuru tam olarak bütünleşmez ama şekil vermesi de zor değildir.

Hamuru yoğurma işlemi bittiğinde kurabiyeleri ceviz büyüklüğünde hazırlayın. Kurabiyelerin üst kısmını yumurta akına batırarak susam ekin. Yağlanmış tepsiye dizin ve yaklaşık 180 derece önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...