10 Mart 2015 Salı

Kaymaklı Ayva Tatlısı


malzemeler :
ayva
yarım ayva başına yarım çay bardağı toz şeker
karanfil
çubuk tarçın
bir parça kızamuk şekeri (lohusa şekeri)
su
limon
kaymak

yapılışı:

ayvaları soyun ikiye bölün sap ve çekirdek kısımlarını bıçakla oyun çekirdekleri atmayın temizlediğiniz ayvaları kararmaması için limonlu suda 15 dk bekletin.daha sonra karnıyarık tenceresine oyuk yerleri yukarı bakacak şekilde dizin her yarım ayvanın üzerine  yarım çay bardağı toz şeker dökün üzerlerini biraz kapatacak kadar su ekleyin. suya karanfil ve çubuk tarçınları atın. kızamuk şekerini ve ayva çekirdeklerini de suya ekleyin ( kırmızı renk vermesi için) ayvalar yumyşayana kadar kapağı kapatıp pişirin ben 1 saat 10 dk pişirdim . pişince ayvaları şerbetinden çıkarıp soğutun üzerine kaymak koyup servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...