4 Temmuz 2014 Cuma

Pastalar İçin Ganaj Tarifi

Ganaj pasta, kek, şekerleme, bisküvi ve kurabiye arasına sürmek ,üzerini kaplamak veya süslemek için kullanılan bir fransız kremasıdır
süt kreması ve gerçek çikolatadan yapıldığı için çok lezzetlidir ekmeğe sürüp bile yiyebilirsiniz. 
krema buzdolabında bekledikçe donar ( sürülemeyecek kadar) oda ısısında beklediğinde cıvıklaşacak kadar yumuşar. yaklaşık bir hafta kapalı kapta buzdolabında saklayabilirsiniz. 
ben daha popcake yaparken ve pasta katlarının arasına sürerek daha önemlisi şeker hamuruyla kaplayacağım pastaları sıvamak için kullanıyorum çünkü donduğunda pürüssüz ve şeker hamurunu akmadan taşıyacak bir zeminim oluyor.
şeker hamuruyla kaplamasanız da sadece ganajla sıvadığınız pasta da çok şık duruyor.
 
yapımı da çok basit

malzemeler:
(orta boy bir pastayı kaplamak için)
200 gr küvertür çikolata (ben bulamadığımda marketten aldığım normal sütlü fındıksız çikolata ile de yaptım biraz daha geç donuyor)

200 gr ( 1 paket) süt kreması

yapılışı:
çikolatayı ya pul pul alın yada fotoğraftaki gibi bıçakla ince ince kıyın
sos tenceresine kremayı dökün orta ateşte sürekli karıştırarak bir iki göbek atana kadar ısıtın daha fazla kaynatmayın sulanır. çikkolata parçalarını orta boy derin bir kaba koyun üzerine soğumadan kremayı dökün ve tel çırpıcıyla tamamı eriyene kadar katıştırın. homojen bir erime sağlanınca oda sıcaklığında 30 dk bekletip dolaba kaldırın. kullanacağınız zaman  kıvamı ekmeğe sürülen çikolata gibi olmalı çok donuksa en az 30 dk önce dolaptan çıkarın ve bekleyin bu süre kullandığınız çikolataya göre değişir çok fazla erimiş çikolatayı ancak kurabiye popcake batırıp dondurmak için kullanabilirsiniz pasta kaplamak için ideal değildir etrafa akar. kesinlikle acele ederek ganajı ocakta ısıtmayın sulanır ve yapısı bozulur

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...