4 Temmuz 2014 Cuma

Mutlu Aile Pastası


canımız pasta çektiğinde evdeki malzemelerle alelecele biraz özensizce ama çok lezzetli adını da mutlu aile pastası koyduğumuz pastamız

pandispanya tarifi:
 4 yumurta 
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı sıvı yağ

ara kreması :
2 çay bardağı toz şeker 
2 su bardağı süt 
3 yemek kaşığı un 
1 yemek kaşığı tereyağ / margarin
2 yumurta sarısı
Arası için:
Çilek
1 çay bardağı süt 
Yarım çay bardağı vişne suyu
süslemesi :
 1 paket çilekli krem şanti 
500 ml süt

yapılışı :
 önce ara kemasını hazırlıyoruz tüm malzemeyi sos tenceresine koyun margarin hariç.
orta ateşte kıvamlanana kadar çırpıma teliyle sürekli karıştırarak pişirin kıvamlanınca margarini
atın göbek atınca ocaktan alın soğuyunca buzdolabına kaldırın

pandispanya yapılışı :
şeker ve yumurta yı köprüne kadar çırpın daha sonra un hariç diğer malzemeleri koyun tekrar mikserle 
çırpın azar azar unu ekleyin kıvamlanan pandispanya hamurunu kelepçe kalıbınıza dökün ve ısıtılmış 
180* fırında 45 dk pişirin
kek soğuyunca enine keserek iki kat verin  ara katların iç yüzünü1 çay bardağı süt ve yarım çay bardağı vişne suyunu karıştırarak ıslatın sonra ara kremas ını sürün çilek dilimlerini dizin. Üzerini 500 ml sütle mixerle çırparak çilekli krem şanti hazırlayarak (yada vanilyalı krem şantiye gıda boyası ekleyerek)sıvayın
Ben yazıları ince uçlu sıvı pasta süsleriyle yazdım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...