4 Temmuz 2014 Cuma

Kıymalı Salyangoz Makarna

200 gr kıyma
1/2 paket mantı makarna (salyangoz)
2 adet soğan
karabiber , tuz
makarnayı haşlamak için su ve sıvı yağ
yoğurt
sarımsak
kırmızı toz biber, 


yapılışı:
Soğanları soyup kıymanın içine rendeleyip tuz karabiber ekleyerek iç harcını hazır hale getirin 
Mantı makarnaları salyangoz makarnaları tek tek doldurun boşluk olmadan doldurmaya özen gösterin öay kaşığının arkasıyla iyice itin ve ezin  haşlanırken suya çıkmasınlar
Yeteri kadar suyu kaynatıp içine az sıvı yağ ekleyin , kaynayınca makarnaları atıp haşlanması için bırakın (20 dk)
haşlanan makarnaları makarna süzgecine alıp süzdürün 
sarımsağı rendeleyin veya havanda dövün yoğurt ile harmanlayarak , sarımsaklı yoğurt haline getiri
tereyağını sos tavasına koyup eritin ve  kızdırıp kırmızı biberi atın ocaktan alın
geniş bir servis tabağına veya makarna tabaklarına , makarnaları koyun üzerine yoğurt dökelim ve en üstede tereyağlı kırmızı biberli sosu dökerek sıcak olarak servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...