malzemeler:
tavuk budu ( kişi başı 1 adet)
köri sos için :
1 tatlı kalığı köri
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 fincan un
1 çorba kaşığı tereyağ
1 su bardağı soğuk su
tuz karabiber
başamel sos için :
1 fincan un
2 çorba kaşığı tereyağ
2 su bardağı süt
1 yumurta
tuz
yapılışı:
önce köri sosumuzun malzemelerini sos tenceresinde sürekli karıştırarak orta ateşte kıvamlanana kadar pişirelim
ılıyınca derin bir kapta tavuk larımızı sosa bulayıp 1 saat buzdolabında marine edelim
yapladığımız fırın tepsisine marine edilmiş tavukları dizelim ve önceden ısıtılmış 150* fırında pişirmeye başlayalım 20 dk sonra başamel sosu ekleyeceğiz
başamel sos malzemelerini sos tenceresinde karıştırıp orta ateşte çırpma teliyle sürekli çırparak kıvama gelene kadar pişirelim
150 * de 20 dk pişen tavuklarımızın üzerine dökelim fırınımızı 180 * ye arttırıp 30-40 dk kızarana kadar pişirelim son 5 dk üzerine rendelenmiş kaşar serpelim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder