26 Haziran 2014 Perşembe
Tavuk Suyuna Çorba
malzemeler :
kaynattığınız tavuk suyu (5 bardak mümkünse yağlı yerini kaynatın)
az miktar içine atmak için haşlanmış tavuk eti
bir çay bardağı arpa şehriye
1 çorba kaşığı tepeleme un
2 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı un
tuz
toz kırmızı biber
1 yumurta akı
yapılışı:
tavuk suyunu soğutun içine yoğurdu tuzu atıp çırpma teliyle karıştırın. ayrı derin bir tencerede 1 çorba kaşığı tereyağla unu kavurun üzerine tavuk suyunu dökün karıştırın şehriyeleri ve tiftiklediğiniz tavuk etini ekleyin orta ateşte pişirmeye başlayın sık sık karıştırın dibi tutmasın kaynayıp koyulunca tereyağında kızdırdığımız toz kırmızı biberle servis edin
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder