16 Haziran 2014 Pazartesi

Uğur Böceği Pasta




Bahramın 5. ay pastası 

pandispanya tarifi:
 5 yumurta 
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı sıvı yağ

süsleme için:
hazır yada toz halde satılan böğürtlen/ çilek sosu ( isterseniz kırmızı şeker hamuru yada krem şantiye kırmızı gıda boyası karıştırarak da yapabilirsiniz(
1 paket krem şanti
500 ml süt
boninon yada draje çukulata
yarım muz

ara kreması :
2 çay bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ / margarin
2 yumurta sarısı

yapılışı:
ilk önce ara kremamızı hazırlıyoruz
tüm malzemeyi margarin hariç orta boy bir tencerede çırpıcıyla karıştırıp orta ateşte sürekli çırparak pişiriyoruz fokurdayınca margarini ekleyin 2 dk sonra ocaktan alıp ılıtınca buzdolabında saklıyoruz

pandispanyası nı yapmak için şeker ve yumurtaları derin bir kapta köpürene kadar çırpıyoruz daha sonra diğer malzemeleri en son azar azar unu ekleyip kelepçeli kalıpta 180* de 45 dk pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz 
iyice soğuduğundan emin olduğumuz ( 2 saat sürer) kekimizi önce enine ikiye kesiyoruz

alt tabanı suplanıza  yerleştirin isterseniz süt veya meyve suyuyla ıslatın 
bir tarafta krem şanti hazırlayın ve tüm yüzeyine sürün diğer daire kekinizi üzerine kanat olarak koyacağız dikine ikiye kesin göz kararı kekin üzerine fotodaki gibi nasıl yerleştireceğimizi ayarlayın gerekirse biraz keserek küçültün dolaptaki ara kremasını sadece kanatla alt taban arasına gelecek yerlere sürün.  
kafası için  ilk başta ben kekin kümbetleşen kısmını güzelce kesip ayırdım ve kafa olarak kullandım.kalan krem şantiyi kekin görünen heryerine sürün. dolapta 1 saat bekletin sonra böğürtlen yada çilekli meyve sosunu tüm görünen krem şantiye dökün ki renklensin kanatların üzerine draje çikolataları yerleştirin muzdan agız ve göz yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...