pandispanya tarifi:
5 yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı sıvı yağ
süsleme için:
hazır yada toz halde satılan böğürtlen/ çilek sosu ( isterseniz kırmızı şeker hamuru yada krem şantiye kırmızı gıda boyası karıştırarak da yapabilirsiniz(
1 paket krem şanti
500 ml süt
boninon yada draje çukulata
yarım muz
ara kreması :
2 çay bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ / margarin
2 yumurta sarısı
yapılışı:
ilk önce ara kremamızı hazırlıyoruz
tüm malzemeyi margarin hariç orta boy bir tencerede çırpıcıyla karıştırıp orta ateşte sürekli çırparak pişiriyoruz fokurdayınca margarini ekleyin 2 dk sonra ocaktan alıp ılıtınca buzdolabında saklıyoruz
pandispanyası nı yapmak için şeker ve yumurtaları derin bir kapta köpürene kadar çırpıyoruz daha sonra diğer malzemeleri en son azar azar unu ekleyip kelepçeli kalıpta 180* de 45 dk pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
iyice soğuduğundan emin olduğumuz ( 2 saat sürer) kekimizi önce enine ikiye kesiyoruz
alt tabanı suplanıza yerleştirin isterseniz süt veya meyve suyuyla ıslatın
bir tarafta krem şanti hazırlayın ve tüm yüzeyine sürün diğer daire kekinizi üzerine kanat olarak koyacağız dikine ikiye kesin göz kararı kekin üzerine fotodaki gibi nasıl yerleştireceğimizi ayarlayın gerekirse biraz keserek küçültün dolaptaki ara kremasını sadece kanatla alt taban arasına gelecek yerlere sürün.
kafası için ilk başta ben kekin kümbetleşen kısmını güzelce kesip ayırdım ve kafa olarak kullandım.kalan krem şantiyi kekin görünen heryerine sürün. dolapta 1 saat bekletin sonra böğürtlen yada çilekli meyve sosunu tüm görünen krem şantiye dökün ki renklensin kanatların üzerine draje çikolataları yerleştirin muzdan agız ve göz yapın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder