16 Haziran 2014 Pazartesi

Hasan Paşa Köftesi



Köftesi 

500 gr çekilmiş et
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
3 dilim bayat ekmek içi (robotta çekilmiş)
1 adet yumurta
karabiber,kırmızı biber,kimyon, tuz 

püresi :
2 orta boy patates
yarım su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 yemek kaşığı tereyağ
maydanoz

sosu:
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı sıcak su
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi

yapılışı:
çekilmiş et, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarmısak, ekmek içi, yumurta ve baharatları iyice yoğurun. Daha
sonra iki ceviz büyüklüğünde parçalar alarak resimdeki gibi bardak şeklinde şekillendirin. ben bu şekli vermekte zorlandım çay bardağınının dibini ıslatıp kıymanın ortasına bastırarak kenarlarını cevreledim ve bardağı çektim 190 derede ısıtılmış fırında köfteler hafif kızarana kadar pişirin. Bu arada patates püresini hazırlayın.
Haşlanmış patateslerin kabuğunu soyduktan sonra derince bir kapta ezin. Üzerine süt, tereyağı, tuz ve kaşar peynirini ekleyerek orta ateşte iyice harmanlayın.sütü çekince hazırdır

Hafif kızaran köfteleri fırından aldıktan sonra köftelerin iç kısımlarını patates püresi ile doldurun.

1 yemek kaşığı salçayı, 1 su bardağı sıcak suyu ile ezin ve köftelerin olduğu tepsiye dökün. Son olarak köftelerin üzerine kaşar peyniri rendesi serperek fırına tekrar sürülür. Kaşar peyniri eriyip kızarana kadar fırında bekletin.maydanozla süsleyin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...