27 Ağustos 2014 Çarşamba

Ekmek Hamurundan Peynirili Bulgar Ekmeği

malzemeler:
1 adet fırından ekmek hamuru (10 adet çıkıyor)
sıvı yağ
ufalanmış beyaz peynir
maydanoz
tuz
kırmızı toz biber

yapılışı:
ekmek hamurunu mümkünse aldığınız gibi kullanın aksi halde poşetleyip buzdolabına koyun en gec 2 saat içinde kullanın

önce içini hazırlayın beyaz peynir kıyılmış maydanoz tuz kırmızı toz biberi biraz sıvı yağ ekleyerek kaşıkla ezerek karıştırın
hamuru derin bir kaba koyun yarım çau bardağı sıvı yağ ekleyip heryeri yağlanana kadar yoğurun (3 dk)
hamurunuz bu işlemde sönrcektir endişelenmeyin hamuru eşit bezelere ayırın (2ceviz büyüklüğünde) ben 6 beze yaptım tezgahı unlayıp bezeleri merdaneyle tabak büyüklüğünde açın kenara koyun işlem bitince tezgaha açılmış bir beze koyun üzerine fırçayla sıvı yağ sürün ( pişince o kadar yağlı olmuyor endişelenmeyin) üzerine ikinci açılmış hamuru koyun üzerini tekrar fırcayla yağlayın hepsini bu şekilde yapın en üstteki hamurun üzerini yağlamayın ve hepsini birlikte tekrar merdaneyle açarak büyütün ( bu işlem ekmeğin kat kat olmasını sağlar) en uçtaki kenara iç harcını uzunlama yayın be yuvarlak büyük hamuru kıvırarak rulo yapın sonra keskin bir bıçakla üçgen üçgen kesin yağlanmış borcama yerleştirin 180* de 30 dk pişirin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...