23 Haziran 2014 Pazartesi

Islak Browni Kurabiye



Malzemeler:
Yarım paket margarin ya da tereyağ (125gr oda ısısında)
1 yumurta (oda ısısında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 tepeleme tatlı kaşığı kakao
Aldığı kadar un (2 su bardağı kadar)
Islatmak için yarım su bardağı şekerli süt

Yapılışı:
Şekerli süt hariç diğer malzemeler bir araya getirilip yoğurulur.
Yumuşak bir hamur elde edilir.
180 derece fırında üzeri çatlayana kadar pişirilir (yaklaşık 15 dk)
Sıcak kurabiyeler şekerli süte batırılıp servis tabağına yerleştirilir.
Üzerini istediğiniz gibi süsleyenilirsiniz (fındık, fıstık, ceviz tozu, hindistancevizi, pudra şekeri vs) 


Not: tarif genelde şerbete batırılıyor ama şerbetle kurabiyelikten çıkıyor tatlı oluyor bence. süte batırılınca browni tadı veriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...