10 Eylül 2014 Çarşamba

Evde Adana Kebap / Kıyma Kebabı

Malzemeler:
Yarım kg kıyma (mümkünse tek çekilmiş kuzu eti)
2 tane yeşilbiber
Bir tatlı kaşığı silme tuz
Bir yemek kaşığı acı biber salçası( daha fazlasını koymayın)
150 gr kuyruk yağı ( kuyruk yağı kullandığınız kıymanın en fazla 1/3 ü kadar olmalı)
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Yassı çubuklar demir yada tahta  ( benim elimde olmadığı için çöp şiş kullandım fakat çevirirken kebapları taşımadı ve dağılmalar oldu yani yassı çubuk önemliymiş

Servis için:
Lavaş
Közlenmiş biber domates
 
Yapılışı:

Biberlerin iç kısımları temizlenerek ince ince kıyılır. biberler, kıyma, salça ve sıvıyağ birlikte iyice yoğrulur.kuyruk yağı sonradan eklenerek biraz daha yoğrulur. En son tuz ilave edilerek yoğurma işlemi tamamlanır.

Bu harçtan limondan daha büyük parçalar kopartılarak elde bir miktar yoğrulur. Streçlenerek bir - iki saat buzdolabında bekletilir.

Islatılan yassı tahta şişlere bu köfte harcı takılır. Bu esnada el hafifçe ıslatılır, şekil verilerek şişe yapışması sağlanır.ezdirerek yassı şekil verin
 Ben elektrikli ızgara da pişirdim yağlı kağıt sererel 190* fırında pişirmek de bir alternatif olabilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...