2 Eylül 2014 Salı

Nutellalı Elmas Kurabiye

Malzemeler:
1 paket margarin ya da 250 gr tereyağ (oda ısısında)
1 yumurta (oda ısısında)
1 çay bardağı pudra şekeri
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağına yakın un
üzeri için; 1 çay bardağı kadar toz şeker
piştikten sonra nutella


Yapılışı:
Margarin, pudra şekeri, yumurta, kakao ve vanilya karıştırılır. üzerine azar azar un ve kabartma tozu ilave edilip yumuşak bir hamur elde edilir.
hamur ceviz büyüklüğünde yuvarlanıp toz şekere bulanır ve tepsiye sıralanır. üzerleri baş parmak ile bastırılır.
175 derece fırında 15-20 dk kadar pişirilir. soğuyunca üzerine nutella sürülüp servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...