23 Ekim 2014 Perşembe

Cevizli Kalburabastı Tatlısı


Malzemeler:
Yarım paket margarin (ya da 125gr tereyağ)
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 çay bardağı irmik
3 su bardağına yakın un
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:
2,5 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
3-4 damla limon suyu

Yapılışı:
Öncelikle şerbet malzemeleri hazırlanır. Su ile şeker kaynatılır. Kaynamaya başladıktan 15 dk kadar sonra 3-4 damla limon suyu damlatılır. Bir taşım daha kaynatılıp ocaktan alınır  ve soğuması sağlanır.

Hamur malzemeleri bir kabın içinde iyice yoğurulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp avuç içi kadar genişletilir. İçine 1 tatlı kaşığı iri kıyılmış ceviz koyulup poğaça gibi kapatılır. Kalburun üzerinde gezdirilip şekil verilir (ben kevgirde şekil verdiğim için pıtırları az oldu) 180 derece fırında 15 dk kadar kızarması beklenir. Soğuyan şerbet sıcak kurabiyelerin üzerine dölülüp bir kaç saat şerbeti çekmesi beklenir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...