1 demet pırasa
1 büyük havuç
2 silme çorba kaşığı pirinç
1 orta boy kuru soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı salça ( kesinlikle daha fazla değil aslında hiç konmaz ama ben salça eklemessem içim rahat etmiyor)
1 adet limon
tuz
1 küp şeker
yapılışı:
kuru soğanı , havucu ve pırasaları yıkayıp halka halka doğrayın ( ben pırasının sonuna doğru olan yeşil kısımları kullanmıyorum)
zeytinyağını kızdırın önce soğanları pembeleştirin havuçları atın biraz kavrulunca salçayı ekleyip bir-iki çevirin pırasaları ekleyin üzerine biraz limon sıkın bir dk daha kavurup üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyin pirinci atın , tuzu atın küp şekeri de parçalayarak ekleyin yumuşayana kadar pişirin. pırasa yemeği sulu olmaz ama kup kuru da olmayacak . pişince limon dilimleriyle ılık yada soğuk servis edin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder