Kişi başı bir adet kırmızı biber
Kişi başı bir adet yeşil biber
Kişi başı bir adet sarı biber ( bulabilirseniz)
Kişi başı yarım soğan
Tuz ,karabiber, kekik
Et için ;
Kişi başı bir parça bonfile veya antrikot
Tavuk için ;
Kişi başı bir parça pirzola yada kemiksiz göğüs eti
Sos için ; 1 yemek kaşığı tereyağ
4 yemek kaşığı su
1 adet kesme şeker
Extra sunum için ;
Yoğurt + mayonez+ kırmızı toz biber + kekik
Mayonez
Acı sos
Patates kızartması
Lavaş
Yapılışı :
Tüm biberleri jülyen doğrayın , soğanı söğüş doğrayın kızdırdığınız döküm tavaya önce yağ eklemeden soğanı atın 1 adet küp şeker atın şeker eriyip soğanı karamelize edecektir çok beklemeden biberleri de atın peşinden yine beklemeden ete biraz tereyağ sürüp tavanın bir kenarında çift taraflı pişirin sebzeleri yine aynı tavada sürekli kavurun etin iki tarafı mühürlenince tavadan alın et bıçağıyla jülyen doğrayın sebzelerin üzerene doğranmış eti koyun tuz ve baharatları ekin , bir kenarda sos tenceresinde su ve tereyağ ı eritin yemeğin üzerine dökün üzerine bir lavaş kapatıp pişmeye bırakın
Tavuk fajita yapacakcanız aynı işlemi tekrarlayın
Lavaşa sararak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder