31 Aralık 2014 Çarşamba

Kuru Börülce Salatası

Malzemeler:
1,5 su bardağı kuru börülce
1 havuç
2-3 yaprak kırmızı lahana 
10 adet kadar kornişon turşu
2 dal taze soğan
Bir tutam maydanoz
Yarım limon suyu 
3 yemek kaşığı zeytinyağ
istenilen miktarda tuz

Yapılışı:
Börülceler bir gece önceden üzerini geçecek kadar suda ıslatılır. ertesi sabah iyice bilene kadar haşlanır. 
Havuç rendelenir, lahana ince doğranır, kornişon turşular dilimlenir, maydanoz be taze soğan doğranıp üzerine tuz, zeytinyağı ve limon ilave edilip güzelce harmanlanır. En son haşladığımız börülceler ilave edilip karıştırılır ve servis kâsesine alınır.

Not: ben yazın bu salatayı yaz sebzeleriyle yapıyorum(biber, domates vs) o da şahane oluyor.
#davet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...