21 Haziran 2014 Cumartesi

Ezogelin Çorbası

Malzemeler:
1 çay bardağı kırmızı mercimek
Yarım çay bardağı bulgur
Çeyrek çay bardağı pirinç
1 adet orta boy soğan
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
4 su bardağı su
tuz

Meyanesi için:
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1,5 su bardağı su

Yapılışı:
Soğan ve sarımsağı  küçük küçük yemeklik doğrayın. Margarini tencereye alıp kızdırın. Soğan ve sarımsağı ekleyerek hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun.
Pembeleşen soğanlara mercimek, bugur ve pirinci ekleyerek 1 dakika daha kavurun.
Tuz ve 4 su bardağı sıcak su ilave ederek orta ateşte kaynamaya bırakın.
Ayrı bir tencereye sıvıyağı alın. Üzerine unu ekleyerek kavurun. Kavurduğunuz una salçayı ekleyin ve 1 dakika daha kavurun.
Baharatları ekleyerek karıştırın ve 1,5 su bardağı kadar sıcak suyu ekleyerek topak kalmaması için  karıştırmaya devam edin.
Pişip yumuşayayan diğer tenceredeki bakliyatları suyu ile birlikte hazırladığınız unlu suya ekleyin ve karıştırın.
1 taşım kaynatıp ocaktan alın. İsterseniz kavrulmış yağ ve pul biber ile servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...