200 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ
1 fincan ay çiçek yağı
1 çay bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı buğday nişastası
Aldığı kadar un
Yapılışı;
Bir kaba oda sıcaklığında beklemiş tereyağı ay çiçek yağını ve pudra şekerini koyun koyu bir kıvama gelene kadar karıştırın.Nişastayı da ilave edin.Alabildiği kadar un ekleyin kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.Hamurdan parçalar kesin rulo şekline getirin bıçak yardımı ile belli uzunlukta kesin ( ben kahvenin yanına koymak için ufak kestim ) çatal yada bıçak yardımı ile üzerine çizikler atın.Tepsiye sıralayın daha önceden 160 derecede ısıtılmış fırına koyun üzeri kızarmayacak beyaz kalacak şekilde pişirin.isterseniz pudra şekeriyle süsleyin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder