9 Ekim 2014 Perşembe

Kül Kurabiyesi


Malzemeler:
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı kadar tereyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un

Yapılışı: 
Oda ısısında yumuşamış margarine diğer malzemeler de eklenip yumuşak bir hamur elde edilir. ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralanır. 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir.

kurabiyeler fırından çıkıp ılındıktan sonra 1 çay bardağı pudra şekeri ile 2 yemek kaşığı kakao karıştırılıp kurabiyeler tek tek içine batırılıp servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...