1 Ekim 2014 Çarşamba

Peynirli Makarna Böreği

Malzemeler
Diktörgen standart fırın tepsisi
3 adet hazır böreklik yufka
yarım paket fiyonk makarna
Ara sosu için 
3 yumurta 
1 su bardağı maden sodası
Yarım su bardağı sıvı yağ 
1 çorba kaşığı (şart değil )eritilmiş tereyağı (üzerine)
İçi için 
yarım kalıp köy peyniri 
yarım bağ maydanoz ( misafirim yemediği için ben kullanamadım)

Yapılışı:
Öncelikle yarım paket makarnayı tuzlu kaynar suda haşlayın Hamur gibi olmamalı tane tane diri bir makarna olacak pişince soğuk suya tutup süzün 
Peyniri ufalayıp maydanozu ince kıyın ve karıştırın
Sos için 3 Yumurta, su ve sıvı yağı çırpın.Fırın tepsisini hafif yağlayın 1 yufkayı içersine sererek fazlasını kenarlardan sarkıtın
Kalan 2 yufkayı ortadan bölün toplam 4 parça yufka olsun. Peynir  ve makarnayı 3 'e ayırın , yufkaların her katına makarna ve peynir döşenecek
Tepsideki yufkaya önce sos gezdirin.Sonra yarım yufkanın birini kırıştırarak döşeyin Yine kaşık yardımı ile sos gezdirin Üzerine makarnadan ve peynirli karışımdan yayın 2. yarım yufkayı kırıştırarak döşeyin ve sos gezdirin
Kalan diğer yarım yufka içinde aynı işlemi yapın Bu defa yufka , sos, peynir , makarna. 
Tekrar aynı işlemi yapın En son kalan yarım yufkayı kırıştırarak yayın. Sosla her tarafını ıslatın Kenardan sarkan yufkayıda üzerine kapatın. Tereyağını eritin Kalan sosa karıştırın Böreği(isterseniz dilimleyin)  bu sosu dökün
Fırını 200 derecede ısıtın Kızgın fırına böreği verin Yaklaşık 40 dk kadar pişirerek Fırından alın ve üzerine başka bir tepsi kapatıp ters çevirin Böreğin alt kısmı daha düzgün çıkacaktır. Bu size kalmış yapmak zorunda değilsiniz. Çiğken dilimlemediyseniz ılıyınca kesin Sıcakken dilimlerseniz makarnalar dağılır. Eğer fırına vermeden önce dilimlediyseniz dahi yine aynı yerlerden keskin bıçakla dilimleyelim.
Servis yapabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...