31 Aralık 2014 Çarşamba

Biskrem Kurabiye

Evde kalan bitter madlen çikolataları değerlendirmenin bir yolu bı tarif :)

Malzemeler:
125 gr tereyağ
1 çay bardağı pudra şekeri (Ajda bardak)
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım paket kabartma tozu
Yarım paket vanilya
3 su bardağına yakın un
1 yumurta
2-3 yemek kaşığı nişasta
içi için 25 tane madlen çikolata ( yoksa nutella)

not; ben kalan bitter madlen çikolatalar değerlensin diye yaptım ama nutella ile çok daha güzel bir tat olacağına eminim sadece şekil vermek zor olabilir.

Yapılışı:
Tüm malzemeler karıştırılıp ele yapılmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
Cevizden büyük parçalar koparılıp yuvarlanır avuç içi ile açılıp 1 adet madlen çikolata yerleştirilip kapatılır.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralanır ( benim 24 tane kurabiyem oldu)
180 derece ısıtılmış fırında 10-15 dk üzeri hafif pembeleşene kadar pişirilir, soğuyunca çay ile afiyetle yenir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...