31 Aralık 2014 Çarşamba

Elmalı Kurabiye

Malzemeler:
125 gr. tereyağı (oda ısısında)
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1,5 çay bardağı pudra  şekeri
1 çay bardağı nişasta
1 yumurta
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3-4 su bardağı un

iç malzemeler:
3 adet  büyük elma
5 yemek kaşığı şeker
2 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz

Yapılışı:
öncelikle iç harç hazırlanır.
Elmalar rendelenir üzerine şekeri ilave edilip suyu çekip karemelize olana kadar beklenir, Ocak kapatılıp tarçın ve dövülmüş ceviz ilave edilir soğumaya bırakılır.

Un hariç bütün malzemeler karıştırılır un azar azar ilave edilir. yumuşak bir hamur elde edilir. hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparılıp uzunlamasına (oval) açılır. bir ucuna bıçak ile 4-5 kesik atılır. Diğer ucuna iç harç koyulup sarılır. 180 derece ısınmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirilir soğuyunca pudra şekeri serpilip servis edilir.

İçine yoğurt girdiği için kurabiye biraz yumuşak oluyor ama ağızda dağılıyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...