31 Aralık 2014 Çarşamba

Patatesli Çıtır Börekçik

Malzemeler:

2  adet yufka
4 adet  büyük patates
2 çorba kaşığı sıvı yağ 
1  tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay  kaşığı kadar karabiber
sos için
1 su bardağı  su
Yarım  su bardağı sıvı yağ

 Yapılışı:

Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyup ezin. Tuz,karabiber,ince  doğranmış maydanoz  ile  2 çorba  kaşığı  sıvı yağ koyarak karıştırın.
Yufkayı ortadan ikiye kesin.
Sıvı yağ  ve  suyu  iyice karıştırın.
Yarım  yufkanın üzerine sıvı yağlı karışımdan  kaşıkla gezdirip  fırça ile  her  yanını  ıslatın. kenarlarından bir  miktar  içe  doğru  kıvırın.
Hazırladığınız  patatesten  yufkanın geniş kısmına  koyup  uzunca rulo  yapın.
Diğer yufkalara  da  aynı işlemi  uygulayıp  yufkaları 1 parmak  genişliğinde  kesin.
Yağlı  kağıt  serili  tepsiye alın ve kalan  yağlı  karışımı yufkaların üzerine  gezdirip önceden ısıtılmış  200  derecede  kızarana  kadar  pişirin.
Ben böreği geceden yapıp misafirler gelmeden önce pişirdim. ( bekleyince yumuşuyor çünkü)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...