24 Aralık 2014 Çarşamba

Sebzeli Yahni

malzemeler
500 gr kuşbaşı et
1 parça kemikli et ( suyunu çıkarması için)
10-15 adet arpacık soğan
2 adet patates
2 adet havuç
1 tatlı kaşığı toz biber
1.5 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Yapılışı : 
Terayağ ve sıvı yağ tencerede eritilir soyulmuş arpacık soğanlar kavrulur ardından etler de eklenir biraz daha kavrulur ,toz biber tuz kekik eklenerek bir kaç kere çevrilir  
Üzerine 3-4 parmak su çekilir. Patatesler 4 e bölünür havuçlar uzun kesilir ( küçük doğrarsanız içinde erirler) ve eklenir kısık ateşe alınarak etler yumuşayana kadar pişirilir ortalama 40 dk pişirilir. Taze kekik veya rozmarin'le süslenerek servis yapılır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...