3 Ocak 2015 Cumartesi

Patates Çanağında Salata

malzemeler:
6-7 adet orta boy patates
6-7 havuç
maydanoz
dereotu
zeytin yağı
yoğurt 
sarımsak 
tuz karabiber kırmızı toz biber

yapılışı:
patatesleri suya tuz atıp haşlayın ( dağılmayacak kadar) maydanoz ve dereotunu ayıklayıp kıyın bir kaseye koyun. patatesler soğuyunca rendenin iri tarafıyla rendeleyin yapmak istediğiniz boyut kadar rendelenmiş patatesten bir miktarda ot karışımından alıp elinizle porsiyonluk otlu patates topları yapıp ortalarına parmağınızla bastırarak çanak şekli verin . minik muffin kapsüllerine koyun.havucu rendeleyin zeytinyağında tuz karabiber atıp iyice öldürün . bunu da patates çansklarının ortasına paylaştırın. en üzerine de sarımsaklı yoğurt hazırlayıp koyun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...