300 gr kıyma
1 adet soğan
2 dilim ekmek içi
1 yumurta
tuz karabiber istenilen baharatlar
maydanoz
1/3 çay bardağı su
diğer malzemeler ;
2 adet yufka
1 yumurta sarısı
yoğurt
salça
sivri biber
domates
yapılışı:
önce köfteyi hazırlayın
soğanı rendeleyin suyunu sıkıp atın,maydanozları doğrayın ve diğer köfte malzemeleriyle birliktederin bir kapta toparlanana kadar iyice yoğurun buzdolabında 20 dk dinlendirin.
1 adet yufkayı yarım daire şeklinde katlayın dinlenen kıymadan elinizi ıslatarak adana kepap şeklinde uzun köfteler hazırlayıp köfteleri kızgın sıvı yağda arkalı önlü azıcık renk değiştirine kadar kızartın fırında da pişeceği için tamamen kızartmayın. daha sonra köfteleri yufkanın geniş kısmına dizin ve tüm yufkayı dikkatlice rulo yapın. diğer yufka ve köfteyle de aynı işlemi yapın . ruloları istediğiniz genişlikte bıcakla dilimleyin ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. yufkaların üzerine yumurta sarısı sürün be ısıtılmış 180* fırında yufkalar kızarıp çıtırlaşana kadar pişirin.biber ve domatesleri de fırının tabanında közleyin. ortasına yoğurt üzerine salça dan sos koyduğunuz servis tabağının etrafına yufkalı köfteleri dizip biber ve domatesle süsleyip servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder