Malzemeler:
3 adet yufka
1 su bardağı su- sıvıyağ karışımı
1 yumurta sarısı
4 orta boy patlıcan
1 büyük soğan
3-4 sivri biber
2 domates
karabiber
tuz
sıvıyağ
Yapılışı:
iç malzemesi için;
patlıcanlar yıkanıp soyulur küp küp doğranıp tuzlu suya koyulur
soğanlar yemeklik doğranır sıvıyağda kavrulmaya başlanır
sivri biberler doğranıp soğanların üzerine eklenir
suda bekleyen patlıcanlar sürülüp tekrar yıkanır ve karışımın üzerine eklenip sotelenmeye devam edilir
domatesler küp küp doğranır karışıma ilave edilir
tuz karabiber eklenip kargo kapatılır domateslerin suyunu çekmesi beklenir
bir yufka tezgaha serilir üzerin 3-4 yemek kaşığı sıvıyağ su karışımı dökülür fırcayla heryerine yayılır.
yufka ortadan ikiye kesilir düz olan kısmına iç harçtan yeteri kadar koyulup rulo yapılıp tepsinin ortasına Gül şeklinde dolanır
yufkanın tamamına aynı işlem uygulanır
kalan sıvıyağ su karışımı böreğin üzerine sürülür
en son yumurta sarısı sürülüp 180 derecede kızarana kadar pişirilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder