15 Haziran 2014 Pazar
Şehriyeli Domates Çorbası
Malzemeler:
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı doğranmış domates
3/4 çay bardağı tel şehriye
1 litre su
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Yapılışı:
Salçalar yagda kavurulur
Domatesler ekleyip 2-3 dakika pişirilir ve el blendırından geçirilip pürüzsüz hale getirilir
Üzerine sıcak su ekleyip kaynamaya bırakılır
Kaynayınca tel şehriyeleri ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir
Tuz, karabiber, nane ve pulbiber eklenir Bir kaç dakika kaynattiktan sonra sıcak olarak servis yapılır
Dilenirse üzerine maydanoz veya kaşar peyniri koyulabilir
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder