29 Haziran 2014 Pazar

Tereyağlı Şehriyeli Pirinç Pilavı





Malzemeler:

2 su bardağı pilavlık pirinç
3 çorba kalışığı tel şehriye
2-3 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı sıcak su (gerçek et suyu-tavuk suyu)
Tuz (ya da et bulyon)

Yapılışı:

Pirinci ayıklayın sücgeçe koyun, nişastası akana kadar 2 -3 su yıkayın.
Ilık suda ıslatıp 10 dk. bekletin,tekrar bol suyla yıkayıp iyice süzün.
Ne suyu kullanacaksanız kaynatın ve sıcak kalmasını sağlayın. pilav tenceresinde  tereyağını eritin şehriyeleri turunculaşana kadar kavurun ve pirinç ilave edin, pirinçler cam gibi olup birbirine yapışmayacak hale gelene kadar kavurun. (tahta kaşık kullanmanızı tavsiye ederim)
Sıcak suyu ilave edip tuz atın ve üzeri nokta nokta olana kadar yüksek ateşte, suyunu çekmeye başlar başlamaz kısık ateşte pişirin.

Suyunu çekince altını kapatın ve 5-10dk. dinlendirin. Servis yapmadan karıştırın ve tabaklara alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...