29 Haziran 2014 Pazar
Tereyağlı Şehriyeli Pirinç Pilavı
Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık pirinç
3 çorba kalışığı tel şehriye
2-3 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı sıcak su (gerçek et suyu-tavuk suyu)
Tuz (ya da et bulyon)
Yapılışı:
Pirinci ayıklayın sücgeçe koyun, nişastası akana kadar 2 -3 su yıkayın.
Ilık suda ıslatıp 10 dk. bekletin,tekrar bol suyla yıkayıp iyice süzün.
Ne suyu kullanacaksanız kaynatın ve sıcak kalmasını sağlayın. pilav tenceresinde tereyağını eritin şehriyeleri turunculaşana kadar kavurun ve pirinç ilave edin, pirinçler cam gibi olup birbirine yapışmayacak hale gelene kadar kavurun. (tahta kaşık kullanmanızı tavsiye ederim)
Sıcak suyu ilave edip tuz atın ve üzeri nokta nokta olana kadar yüksek ateşte, suyunu çekmeye başlar başlamaz kısık ateşte pişirin.
Suyunu çekince altını kapatın ve 5-10dk. dinlendirin. Servis yapmadan karıştırın ve tabaklara alın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder