15 Temmuz 2014 Salı

Başamelli Kabak Kayığı


malzemeler:
2 kişilik
2 adet iri sert kabak
100 gr kıyma
2 domates
1 adet soğan
1 adet küçük yeşil biber
 yarım kırmızı biber
1 küçük havuç
sıvı yağ
baharat tuz
kaşar peyniri
1 yemek kaşığı domates salçası
dereotu

başamel sos için:
1 yemek kaşığı tereyağ 
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
tuz
1 yumurta

yapılışı:
kabakların kabuğunu bıçakla incecik kazıyın baş ve uç kısımlarını kesin yıkayın boylamasına ikiye kesin kaynayan tuzlu suya atıp 10 dk haşlayın daha fazla haşlarsanız dağılırlar soğumaya bırakın
sıvı yağda küp doğranmış soğanı ve havucu pembeleştirin doğradığınız biberleri de ekleyin  salçayı da atıp kavurun kıymayı ekleyin pişince küp doğran domatesleri de döküp baharat ve tuzu atın domatesler yumuşayana kadar pişirin soğutun
soğuyan kabakların çekirdeklerini tatlı kaşığıyla alın içine kıymalı harcı yerleştirin ve ısıtılmış 180* fırına verin
bu arada başamel sosa başlayın tereyağ hariç tüm malzemeyi sos tenceresine koyun karıştırın orta ateşte kıvamlana kadar karıştırarak pişirin çok koyulaşmadan ocaktan alın aksi halde kabakların üzerine yaymanoz zor olur kabakları fırından alın ( kabaklar fırında 10 dk kalmış olmalı) üzerlerine başamel sos dökün fırının sadece üst ısısını açıp başamel sos kızarana kadar bekleyin kızarınca en üste kaşar dilimi koyun dere otu serpin ve kapattığınız fırının ısısında erimelerini bekleyin sıcak servis edin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...