2 adet tombik patlıcan
150 gr kuşbaşı et
2 adet orta boy domates
1 orta boy soğan
tuz, şeker, karabiber, kimyon, kırmızı pul biber
sıvı yağ
kaşar peyniri
yapılışı:
patlacanları alacalı soyun,yeşil kısmını kesip oradan nazikçe içini oyun çekirdeklerini çıkartın
derin bir kaba tuz ve 1 adet kesme şeker atıp 30 dk bekletin
buarada sıvı yağda küp doğranmış soğanı ve kuşbaşı eti kavurun ( isterseniz sivri biber de ekleyin) sonra küp doğranmış domatesleri ve baharatları ekleyin domatesler su salınca etlerin pişmesi için biraz su ekleyin. pişince soğumaya bırakın
patlıcanları tuzlu şekerli sudan alıp yıkayın kurulayın kızgın yağda tüm yüzlerini kızartın soğuyunca içlerine biraz toz şeker serpin( acılığını alır) ve içlerini etli harcla doldurun. dik bir şekilde tepsiye koyup 180* kızgın fırında 15 dk pişirin son 3 dk üzerlerine kaşar peyniri koyun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder